Yritys

Yritys

Sopenkorpi Oy perustettiin Lahteen sodan jälkeen 1945. Valmistamme huonekalut edelleen samassa tehtaassa, Sopenkorvessa. Yli 70 vuoden aikana olemme sisustaneet suomalaisten koteja sekä julkisia tiloja kuten kirjastoja ja konserttisaleja.

Muotoilumme lähtökohtana on ollut estettinen yksinkertaisuus, käytännön toimivuus ja asiakkaiden tyyvyväisyys.  Haluamme tarjota selkeää suomalaista sisustamista.

SUURIA SARJOJA – TEHOKKAASTI

Sopen tehdas on varustettu suuritehoisilla ja monipuolisilla koneilla, jotka mahdollistavat todellisen sarjatuotannon. Näiden koneiden, korkealaatuisen materiaalien ja ammattitaitoisten työntekijöiden avulla syntyy Sope-laatu.

ERIKOSITYÖ – PROJEKTEJA MONEEN TARPEESEEN

Sopella on pitkäaikainen kokemus mittatilaus- ja erikoistöistä. Taitavat puuseppämme ovat sisustaneet hotelleja, laivoja, kirjastoja, konserttisaleja sekä tavarataloja.

Ammattilaiset osaavat arvostaa ammattilaisia ja tarvitsevat toinen toisiaan. Sisustuprojekteissa, isoista ja vaativista pieniin mutta tasokkaisiin, Sope on Sinulle kokenut ja luotettava yhteistyökumppani. Kerro toiveesi, toteutetaan ne yhdessä.

TILAA. TEHOKKUUTTA. VIIHTYVYYTTÄ.

Teemme ja tarjoamme kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja erilaisiin tiloihin ja käyttötarpeisiin. Laadun ja muotoilun ohella leimaavin piirre Sope-ratkaisuissa on fuktionaalisuus.

Historia

SOPE HISTORIAA – Suomalaisia huonekaluja vuodesta 1945

”Lahden Rautateollisuus Oy perusti Huonekalutehdas Sopenkorven ikään kuin laboratorioksi valmistamilleen puusepänteollisuuden koneille. 1940-luvulla valmistettiin huonekalujen lisäksi mm. puisia radiolaatikoita ja ompelukoneiden pöytiä – tarpeellisia sodanjälkeisessä Suomessa. Tehtaan rakentamisen ohella rakennettiin vuokra-asuntoja työntekijöille, mm. Harjunalustaan. Työvoimaa ei saanut, ellei voinut tarjota asuntoja.

Kuvan aikaan 1950-luvulla kaikki tehtiin itse. Lautatapuleita oli pihalla, oli oma saha, kuivaamot, höylät ja vannesahat. Tehtaan toisessa kerroksessa oli kasaamo, kolmannessa pintakäsittelyosasto, neljännessä verhoomo ja viidennessä varasto. Portinpielessä oli metallipaja, joka teki osia koulu- ja konttorikalusteisiin.

Huonekalutehdas Sopenkorpi Oy 1950-luvulla Lahden Sopenkorvessa

1960-luku oli kotimaassa aktiivisten myyntimiesten aikaa, mikä tuotti tulosta. Tuolloin toimitettiin kalusteita moniin kouluihin, kansaneläkelaitoksen konttoreihin, Hotelli Aulangolle, sekä Emmauksen, Forssan ja Lahden Säästöpankkiin. Vuosikymmenen suurimpia töitä olivat Helsingin kaupunginteatterin ja Finlandia-talon tuolit.

Tower-sarjan voittokulku alkoi 1960-luvulla, jolloin siitä tuli ”must” suomalaisissa kodeissa. Materiaali oli ruskeaksi petsilakattua tammea ja tuotevalikoima laajeni käsittämään kaikki mahdolliset kodin huonekalut. Se oli myös merkittävä Venäjän kaupan käynnistäjä. 1970-luvulla Sopelta lähti eräskin junavaunu itään. Ostajina olivat hotellit ja terveyskylpylät. Venäläisiin koteihin tarkoitettu huonekalusetti sisälsi kirjoituspöydän, kirjoituspöydän tuolin, 3-osaisen sohvan, 2 nojatuolia, ison sohvapöydän, pienen lamppupöydän ja hyllykön. Myöhemmin suunniteltiin Towerista makuuhuoneen kalusto, johon kuului komero, lipasto ja vuode.” (Laura Visapää: Tarinoita Rautesta)

Tower huonekalusarja, design Kauko Porkka

Tänään valmistamme Sopen säilytyskalusteet – kirjahyllyt, tasot, lipastot, astiakaapit – edelleen samassa perinteikkäässä tehtaassa vuosikymmenten ammattitaidolla. Tehtaan työntekijät ja tuotantolinjat valmistavat korkealuokkaisia, puusepäntaitoa vaativia, mutta silti teollisia huonekaluja kohtuuhintaan. Hyllystöt kootaan asiakkaan valitsemista elementeistä ja materiaaleista. Niitä voi myöhemmin kasvattaa tai jakaa hankkimalla lisäosia.

Haluamme tarjota asiakkaillemme selkeälinjaisia, sekä ajassa että käytössä kestäviä suomalaisia huonekaluja. Tutustu mallistoomme nettisivuillamme tai tervetuloa käymään Sope showroomiin tehtaalle Lahteen!

Monipuolinen Milano sopii sekä kotiin että toimistoon, Design Eero Salonen